ניהול סיכונים
תחום ניהול הסיכונים כולל בתוכו את אותם מצבים בהם אדם או משפחה נקלעים לבעיה כלכלית כתוצאה מבעיה רפואית או חלילה מקרה פטירה. בעבור אותם מקרים נכתבו פוליסות ביטוחי הבריאות לסוגיו וכן ביטוחי החיים למקרה פטירה.
ביטוחי בריאות
בעיות רפואיות עלולות להוביל לבעיות כלכליות רבות, הן בעקבות טיפולים רפואיים אשר לא כלולים בסל הבריאות , פגיעה בהכנסה האישית וכן אף פגיעה בהכנסתו של בן הזוג אשר נדרש לעמוד לצידנו.
פוליסות ביטוח בריאות נועדו להבטיח לנו מימון של טיפולים רפואיים פרטיים וכן ניתן לשלבם עם קבלת פיצוי כספי בעת גילוי מחלה קשה או בעת מצב סיעודי.
לאורך השנים ביטוחי הבריאות המעניקים כיסוי להוצאות רפואיות השתנו במספר אופנים, אחד מהם- הוא היכולת להרכיב פוליסה לפי היכולות הכלכלית והצרכים שלנו, ללא צורך ברכישת חבילות מוכנות אשר חלקן הגדול כלל גם סעיפי ביטוח שפחות דרושים לרוב הציבור. בנוסף, ביטוחי הבריאות החדשים מתעדכנים באופן אוטומטי אחת לשנתיים ללא צורך בהצהרת בריאות.
ישנם גם יתרונות לביטוחי הבריאות הוותיקים יותר – בחירה חופשית של מנתח, פיצוי בגין ניתוח שבוצע עם טופס 17 וכן הלאה.
קיימת אפשרות של הוספת נספחים חדשים גם על פוליסות ותיקות.
טיפול בתחום ביטוחי הבריאות
- בחינה של כלל ביטוחי הבריאות הקיימים לסוגיהם, העלות, טיב הנספחים בפוליסה לפי התקופה וכן הלאה.
- בחינת הצרכים הקיימים בנושא בתא המשפחתי.
- המלצה על ניהול הפוליסות קדימה, תוך שימת דגש על הצרכים הקיימים, עלויות ושינויים במצב רפואי.
- ביצוע הנחיות והחלטות הלקוח אל מול חברות הביטוח.
- קבלת העתקי פוליסות מתוקנות / אישורי ביטול / אישור הקמת פוליסה חדשה/ נספחים חדשים.
- לווי שוטף בהגשת החזרים לחברת הביטוח בגין ייעוצים, בדיקות וטיפולים.
- טיפול בתביעות ניתוח, השתלות, תרופות וכן הלאה.
ניהול סיכונים כלכליים לעת פטירה חו"ח
ביטוחי החיים למקרה פטירה באים להחליף את הכנסתנו העתידית ובכך משמרים את רמת החיים בבית טרם פטירתנו. בתחום זה, הצרכים שלנו משתנים על בסיס קבוע, הן בגלל שינוי במצב משפחתי והן מעצם התבגרותו של התא המשפחתי. סכומי הביטוח הם פונקציה של השנים קדימה אותם אנו צריכים לממן אל מול נכסים שכבר צברנו – נתונים שמשתנים על בסיס קבוע.
ישנם שני סוגים של פיצוי בעת פטירה:
- פיצוי חד פעמי – סכום חד פעמי שנקבע מראש בעת הפקת הפוליסה, אותו יקבלו המוטבים שנקבעו על ידינו בעת פטירה חו"ח. כך מתנהלות פוליסות ריסק / ביטוח חיים / ביטוח חיים למשכנתא (בפוליסה זו הבנק הוא המוטב) וכן פוליסות ביטוח מנהלים אשר כוללות בתוכן כיסוי למקרה פטירה.
- קצבה חודשית - קצבה חודשית המשולמת לבן הזוג. קיימות פוליסות ביטוח, אשר מעניקות קצבה חודשית בעת פטירה. כיסוי זה קיים בעיקר בקרנות הפנסיה. קרן הפנסיה מעניקה קצבה חודשית לבן הזוג למשך כל ימי חייו וקצבה נוספת בעבור ילדים מתחת לגיל 21.
- שילוב של שני סוגי הפיצוי הוא בדרך כלל הדרך הנכונה להבטיח, הן הכנסה עתידית מובטחת והן יכולות לממן הוצאות גדולות כגון חתונה, עזרה בלימודים וכן הלאה.
טיפול בתחום ניהול הסיכונים בפטירה חו"ח
- בחינת כלל סוגי הפיצוי הקיימים בתחום זה, הן בפוליסות פרטיות, פוליסות מנהלים וקרנות פנסיה.
- בחינת הצורך הכלכלי האמיתי בסכומי ביטוח חד פעמיים וקצבה חודשית עפ"י הנכסים הקיימים ורמת החיים הנדרשת בעתיד.
- התאמת התיק לסכומי הביטוח הנדרשים והוזלת עלויות הביטוח (בכפוף להצהרת בריאות) – תעריפי ביטוח למקרה פטירה קטנו בצורה משמעותית לאורך השנים.
- בחינת סכומי הביטוח והתאמתם אחת לתקופה (פגישת שירות תקופתית) אל מול הצרכים הקיימים באותה עת.
- טיפול בתביעות חו"ח.